Spraak terug!

Na twee loodzware weken met een alternatief merk spraakprothese (zie ook Wie is Cas), zit sinds vanmorgen de vertrouwde provox vega weer “in m’n strot”.

Het is heerlijk om spraak weer paraat te hebben als je het nodig hebt. Daarmee bedoel ik dat ik nu weer kan beginnen met spreken, zonder eerst met enorm veel kracht een klepje open te duwen met lucht kracht, of anders met een borstel of flush ding de prothese een hengst te geven.

Ook het spreken gaat weer ontspannen, ik kan weer zinnen uitkramen zonder het gevoel te hebben een olympische 100 meter finale te lopen.

Op verzoek van dr. Hendrickx weer begonnen met nystatine. Nis ta wattuh? Nystatine. Oh dat. Dat is een goedje wat ik 4 keer per dag doorslik en wat schimmelvorming in de slokdarm moet voorkomen. En dus op de prothese. De hoop is hiermee de levensduur van de prothese te verlengen.

Tevens triggerde de arts me op het drinken van koffie. Veel lotgenoten geve aan lekkage te merken bij (te) hete koffie. Wellicht dat ik de koffie nog maar wat laat afkoelen voortaan, voordat ik het drink. En wellicht ook maar een paar bakkies minder op een dag.

Nou ja ik kan de oren weer van je kop lullen. Ik ben nu dus weer blij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *