aan het infuus

Max crasht op Silverstone

Een dag na de “legendarische” pole position, voor het eerst verdiend na een sprintrace, beloofde het een nek-aan-nek race te worden tussen de twee giganten, Verstappen en Hamilton.

Dat werd ie, tot de eerste passage van Copse. Een grove inschattingsfout van Hamilton betekende een crash met 51G in de bandenstapel voor Verstappen, die daar goed last van had (luister einde fragment):

De grap van de dag was dat Hamilton ook na de race bleef vohouden dat Verstappen hem geen ruimte gaf en hij er niets aan kon doen:

Het zal waarschijnlijk Hamilton zijn die op leeftijd raakt en het allemaal niet meer zo goed ziet en daarom inschattingsfouten begint te maken. Vorig jaar was Albon al een keer goed de pisang. Eerder dit jaar stuurde #44 al een keer zijn bolide vol het grind in en had hij een rode vlag nodig om zijn kloten te redden. En niet te vergeten het onvergetelijke herstart-debakel in Baku.

Ik kan me verder ook vinden in het statement van van Marko, dan de straf van 10 seconden (in mijn eigen woorden) buitenproportioneel laag is. En uiteraard met het statement van Max:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *