De laatste dagen voel ik me wat gespannen. Ik denk dat dat niet zo gek is, 22 december jl. is natuurlijk de scan van mijn longen en halsgebied gemaakt en morgen krijg ik te horen of deze bestralingen het volle effect hebben gehad wat we ervan hopen.

Ik heb eerder behoorlijk last gehad van de bijwerkingen van de bestralingen. Deze zijn ook weer weggetrokken en wat eigenlijk het meest prominent nog overblijft is een goddelijk talent voor slapen. Waar ik bijna 49 jaar afkon met een uur of 6 slaap per nacht, maak ik nu makkelijk 10 tot 11 uur.

Wel heb ik weer energie en zin om dingen te doen de laatste 2 a 3 weken. Sporten gaat lekker, ik ben lekker zwaar aan het roeien en fietsen. Ik merk, dat ik na een goede zware “workout (baby!)” niet meer instort. Maar gewoon het lekkere gevoel van een zware training.

Het vreemde is dan wel, als ik iets doe wat “moet’, dus bijvoorbeeld vuilnis naar de stort brengen, of het huishoudboekje bijwerken, dat dat me kwa energie wel weer opvreet. Vanmorgen even de administratie van een maandje circus Castricum gecheckt en opgeruimd. Kostte me altijd een uurtje, nu 2 uur mee bezig geweest en ik zit de hele dag al stuk.

Morgen is dan echt even D-day. Is die tumor weg? Ik heb er steeds een positief gevoel over gehad. En natuurlijk nog steeds. Ik merk wel, dat ik de laatste dagen allerlei kleine dingetjes denk te voelen, als ik ademhaal o.i.d. Dan voel ik toch pijntjes, met name rechts. Als ik dan even goed ontspan, merk ik dat ik vanuit een spanning ademhaalde en dat het werkelijke pijntje wat ik voelde, ver van de plaats van de tumor is in de baan van waar het bestralingsapparaat ging. En net zo goed door bestralingen kan komen.

En als ik dan nog even een moment verder denk, ik wat ik voel totaal afwijkend van dat wat ik eerder voor de bestralingen wel voelde dat ik me bewust was dat er een uitzaaiingstumor was en waar die zat.

Bottomline is dus, dat ik me te druk maak en gewoon rustig moet (proberen) te blijven. Dinsdag 11 januari 2022, 14:15 op de poli 1 van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. Dan is de uitslag. Die staat al vast. En niets verandert dat.

Ik ga proberen, om morgen de uitslag met iedereen te delen op dit blog. Door euforie of door tegenslag kan dat misschien iets later zijn. Ik doe mijn best. Zoals altijd. ????